četvrtak, 11. ožujka 2010.

Branitelji: Krenut ćemo u akciju ako dođe do rezanja mirovina

Nećemo pristati na tapšanje po ramenu i ne damo da itko reže naša trajno stečena prava – rekao je Damir Jašarević, predsjednik udruge.

Nakon najave mogućeg smanjenja braniteljskih mirovina, danas su se oglasili iz Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

– Oni koje vode politiku moraju biti svjesni posljedica. Nećemo pristati na tapšanje po ramenu i ne damo da itko reže naša trajno stečena prava – rekao je Damir Jašarević, predsjednik udruge.

Iz Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara predlažu neka Vlada i Sabor srežu svoje troškove i smanje plaće saborskih zastupnika. Isto tako, neka se pojača borba protiv gospodarskog kriminala i korupcije. Ali obećanje države prema braniteljima treba se ispuniti, poručuje Jašarević.

– Ljuti me kad se izjednačava povlaštena i braniteljska mirovina, posebice branitelja u invalidskoj mirovini. Nije povlašteno biti bez zdravlja, ruke ili noge – kaže Jašarević i dodaje da će, ako dođe do rezanja mirovina, krenuti u akciju jer se više ne može dopustiti da branitelji budu “slučaj” i tretira ih se kao malu djecu.

Udruga Hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje pridružuje se stavovima Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara te najavljuju svoj stav ukoliko dođe do rezanja krvavo zarađenih mirovina da će izaći na ulice ali neće se povući kao seljaci jer jedino pad Vlade RH i kako su izjavili izdajice Hrvatskog naroda što sjede u Vladi i Saboru ne napuste Hrvatsku neće se povući pa makar i ginuli ponovo za Hrvatsku i Hrvatski narod.

Najzanimljivija je izjava koju je dao tajnik Udruge a ona glasi: " Oslobodili smo Hrvatsku ali nismo oslobodili Hrvatski narod a i to ćemo jer očito Hrvatski narod neshvača u kojoj se situaciji nalazi Hrvatska i tko ju je u tu situaciju doveo i da hrvatski političari vode ne samo državu nego i narod u propast, siromaštvo i glad, a mi branitelji smo ti koji smo dužni brinuti kako u ratu tako i u miru o stanju države koju smo krvavo stvorili i nesmijemo dopustiti da skorojevići dotuku Hrvatski narod."

4 komentara:

  1. Njima manje mirovine,meni možda zaposlenje.

    Dragovoljac Domovinskog rata,prijavljen na zavodu za zapošljavanje

    OdgovoriIzbriši
  2. Lažeš da nema komentara(prije par minuta)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jadno. Jeste li se borili za slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku ili za mirovine?

    Uništavaju se tvornice, trguje teritorijem a vama (hrvatskim braniteljima) su glavni problem mirovine?

    Znači, dokle god se ne dira u mirovine, hrvatska država i hrvatski narod se može pljačkati i uništavati.

    Nije čudno da je zemlja u stanju raspadanja.

    OdgovoriIzbriši