utorak, 23. veljače 2010.

Srbi opet isprobavaju strpljenje Hrvatskih branitelja

 

 

 

 

 

 

 

Nakon što je dogradonačelnik Vukovara zatražio dokumente za sjednicu i na ćirilici, a potom i da se njegova pločica s imenom i funkcijom napiše na oba pisma, reagirao je tamošnji HSP. Traže, pak, da se o gradskim propisima izjasne sami Vukovarci.

Vukovarski HSP najavio je na konferenciji za novinare pokretanje inicijative za raspisivanje referenduma među građanima Vukovara u svezi sa zahtjevom Samostalne demokratske srpske stranke o uvođenju ćirilice u javnu i službenu komunikaciju u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga grada Vukovara.

HSP će pokrenuti inicijativu za raspisivanje referenduma s pitanjem "Želite li da se ukine stavak 3 članka 61. Statuta Grada Vukovara koji daje pravo upotrebe ćirilice srpskoj nacionalnoj manjini u javnoj i službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara", najavio je predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac. Dodao je kako je taj statutarni članak rezultat političke trgovine HDZ-a i SDSS-a na državnoj razini.

"Ići ćemo od vrata do vrata kako bismo prikupili potpise 20 posto birača, koliko je potrebno za raspisivanje referenduma. HSP nikada nije bio protiv Srba, no držimo kako su prava svih manjina, pa i srpske, odlično uređena ustavnim zakonom", kazao je Leovac.

Vukovarski dogradonačelnik iz srpske zajednice Dejan Drakulić (SDSS) zatražio je nedavno da se SDSS-ovim vijećnicima materijali sa sjednice Gradskog vijeća dostave na ćirilici te da se postavi pločica s njegovim imenom i dužnosti na ćirilici i latinici. Pritom se pozvao na odredbe gradskog statuta.

Zaključak: Mislim da je operacija  " GROM" ipak trebala biti ostvarena jer ne bi došlo do ovkovih provokacija i traženja neustavnih prava.

Broj komentara: 11:

  1. Raspitajte se u okruzenju,stalno mora biti po vasemu, znam daste bili i ostali veliki nacijonalisti i ostacete taki pa pitajte bracu u Srbiji kaka imaju prava, Veca nego mi romi koji smo rodeni ovde.

    OdgovoriIzbriši
  2. Cigani pravac Jasenovac.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vama Hrvatima ni Bog nemoze pomoci

    OdgovoriIzbriši
  4. Vi ste bolesni umovi i vama nije mesto na ovoj planeti, a kamoli u ovom univerzumu.
    Dokle ćete da trujete svoj narod mržnjom?!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kada čete vi čobani shvatiti da bez isprike za velikosrpsku agresiju na Hrvatsku 90-tih sa vama više nikada neće biti suživota ! ZDS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa. Mi. I. Ne. Zelimo. Suzivot. Ako. Ne. Mose. Zivot

      Izbriši
  6. Kakva isprika, kome to treba.Zločinci u zatvor a ostali Srbi u Srbiju marš !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. svi ce te vi nazovimo hravati ( pokrsteni srbi ) tj. bunjevci , molice te se srbima da se ponovo vratite u pravoslavlje,a svaki po na osob ce reci da su nekad bili srbi, i znaju koju su slavu pravoslavnu slavili... karakasi-svetog jovana 19.01,vukovici- 19.12.svetog nikolu, krmpotici( petrovici)-5.05.djurdjev dan...knezevici-19.12.svetog nikolu...

    OdgovoriIzbriši